Friday 21 November 2014

Saturdays chill out Breakfast Bar

Najljepše vrijeme vikenda, za mene, je subota ujutro, kad znate da imate još nedjelju slobodnu i varljivo puno jos vremena :), bez radnih obaveza, žurbe, trčanja uokolo i ostalih obaveza. Ovaj dan, a posebno jutro počinjem polahko i opušteno, mogla bih čak i reći, ali neka ostane među nama :), volim se dosadivati uz doručak po mom ukusu. Saturdays chill out Brekfast - mojih najljepših nekoliko sati.

Omiljeni namaz, a uvijek jednostavan za pripremiti: Baba Ganoush - na moj način        Potrebno je: 
  •  leblebije/slanutak (možete kupiti i gotove u tegli u DM-u ili Interexu)
  •  cesnjak ili dva bijelog luka (ukoliko volite luk),
  •  2 kasike tahini paste,
  •  2 kasike sitno sjeckanog persuna,
  •  sok od pola limuna,
  •  2 kasike maslinovog ulja,
  •  sol,
  •  biber.       
Priprema je još jednostavnija: skuhane ili gotove iz tegle leblebije/slanutak  ispasirati te dodati ostale sastojke: bijeli luk, tahini pastu, sitno nasjeckani peršun, limun, maslinovo ulje, sol i biber. I gotov namaz bogat vitaminima i mineralima. Sve ostalo možete kombinirati po vašoj želji.






2 comments: